Osuuskunta Canadantuijat

”Taide on liian tärkeää jätettäväksi vain taiteilijoille. Rakennamme maailmaa, jossa vastavuoroinen kanssakäyminen ja luovuus antavat ja opettavat enemmän kuin oma aika. ”

Ammattitaiteilijoiden ja taiteen asiantuntijoiden työosuuskunta Canadantuijat edistää osallistumisen kulttuuria nykytaiteen keinoin. Osuuskunta suunnittelee, tuottaa ja toteuttaa projekteja, tapahtumia, teoksia ja palveluita, jotka avaavat näköaloja maailman hahmottamiseen, toisen ymmärtämiseen ja yhdessä toimimiseen. Toiminta perustuu kestävän kehityksen, yhteisöllisen luovuuden ja kansalaistoiminnan periaatteille.


Sara Ilveskorven ja Sanna Vainionpään Tuntematon Kaarina -yhteisötaidepaja Runo-Kaarina-festivaalilla 2019
Johanna Sinkkosen paikkasidonnainen ympäristötaideteos THINK PINK Ruisrockissa 2019
Kuva: Otso Kähönen
Sanna Vainionpään Pora, pora! -pilotti toteutettiin Liedon kunnan ja Taiteen edistämiskeskuksen yhteisprojektina ja osana Taiken lasten- ja nuortenkulttuurin kehittämisohjelman toimintaa Varsinais-Suomessa 2019.
Johanna Sinkkosen ja Maiju Tainion liikkuvaa aavikkomobiilia ARMADILLOA liikuttivat Ruisrockissa 2019 nukketeatteritaiteilijat Nanna Mäkinen ja Jutta Lahtinen.
Kuva: Otso Kähönen
Yhteisötaiteen triennaalin 2019 päättävässä seminaarissa esittelyvuorossa Pia Bartsch ja hänen yhdessä Saaren Seireenien kanssa Mynämäellä toteuttama ”Muovinäytös” -teos. 
Johanna Sinkkonen asiantuntijatehtävissä eli luennoimassa Luovi yrittäjäksi -seminaarissa Turussa 2019